INFINITY BY LENA KONST FÖR FÖRETAG OCH KONSTÄLSKARE

OM MIG & MIN KONST

Skapande - Kreativitet - Färg

INFINITY BY LENA 

– Jag älskar flödande färger, kristaller, stenar och glittrande fibrer vilket verkligen kännetecknar det jag skapar. Det kan vara canvas, siden, metall och/eller trä jag använder som grund att skapa på.
Jag vill ha flytande färger som skapar det oväntade, det jag inte exakt kan styra. Fascinationen när färgerna interagerar och skapar nya färger med oväntade motiv är det jag gläds åt. Att gå från det hårda materialet metall ena dagen till det mjukaste siden nästa dag ställer krav på mig att utvecklas och anpassar mig i skapandet.

Textilt skapande har varit ett genomgående tema hela mitt liv. Min uttrycksform och medier har en vid bredd.

Att ha tillgång till och skapa med färger är för mig lika viktigt som att tillgång till luft att andas. 

Redan som liten följde jag min mors skapande i vävstolen, knyppeldynan, flamsk-ramen, spinnrocken, bland tyger, garner och mönster. Det var fascinerande att se henne skapa så mycket vackert. Snart hade jag egen knyppeldyna, vävstol, sydde alla mina kläder och utbildade mig vidare inom textil och färglära.

Siden och sidenfärger kom till mig för drygt 20 år sedan, där hittade jag ett flöde och en energi som tidigare saknats i mitt skapande. Siden har hög frekvens och färgerna är mirakulöst vackra.
– Även om min bakgrund ligger i det textila skapandet så blev det med åren för strukturerat och styrt för mig. Sidenmåleriet öppnade upp ett helt nytt universum och med tiden har olika uttrycksformer kommit till mig när jag varit mogen och mottaglig för att utvecklas igen.

Livets utmaningar har i perioder gjort att jag inte kunnat skapa.
Men 2013 fick jag min hälsan och livsgnistan tillbaka genom ny kvant-fysisk teknologi på cellnivå med tillskott av kroppens egna reparationsmolekyler. 
Sedan dess skapar jag med mer energi och klarhet än någonsin, där frekvenser och energi i färg och form kanaliseras genom mina händer. Oerhört tacksam för min numera förhöjda kapacitet och hälsa! Vill du ha till dig & dina nära & kära? >>

Då kom Ink-målningar på Yupo till mig med dimensioner av djup för beskådaren att utforska dess frekvenser. Numera är det färgsprakande och energifyllda kostmålningar på metall, canvas, trä och glas som är min främsta uttrycksform och skapar obegränsade möjligheter!

”Learn by experience and mistakes” är min devis. Jag gör det aldrig lätt för mig utan behöver ständigt utmaningar, och kanske utmanar jag även betraktaren att gå utanför bekvämlighetszonen. 

– Jag kan grunda med akrylfärg eller sprayfärg, fortsätter med alkoholbaserat bläck och slutför ofta målningen med ett eller flera lager tvåkomponentsharts – med olika pigment eller fibrer, kristaller, stenar eller glitter. Där finns många dimensioner och detaljer för betraktaren att utforska.

Trots det och att materialet är kostsamt och konstverket byggas upp i flera steg, när den tredimensionella känslan i målningarna och ytterligare en dimension med exempelvis ädelstenar och olika material tagit form, så har det varit värt all ansträngning.

Jag skapar i allt från små till stora format.
Stor drivkraft ligger nu i att företag i bland annat Halmstad, Helsingborg eller Ängelholm kan beställa specialdesignade målningar för tex foajéer, reception, ledningskontor och mötesrum som tas fram för att illustrera den energi företaget vill förmedla. Det är ett fenomen som är stort i USA och nu börjat komma även till Sverige.
Det är spännande för mig att få para ihop mina energitavlor med rätt företag!

Läs en artikel om mig på Bättre Konst >>


Lena Franzén

Mina målningar >>   |   Vernissage & Konstutställningar >>  |  Galleri Stallet  |  Press  | 

 

Roliga miljöer lockar alltid. Att exponera en målning på oväntat sätt ger ny dimension.

Med vänlig hälsning

Lena Franzén