Vem är Lena och vad har hon upplevt

Mitt namn är Lena Franzén. Min passion är utveckling! Skapande! Förändring! Färger!

Livet är till för att upplevas!

Mitt liv har varit en vindlande väg av mycket provande, skapande och lärande.

Det är inte alltid så lätt eller bekvämt att vandra i mina skor. Jag går alltid all in när jag hittar något nytt och spännande.

Pionjär. Nästan alltid först att ta till mig ny teknologi, forskning, vetenskap och  ovetenskapliga men pragmatiska metoder.

Du vet i krig förr fanns det i frontlinjen fotsoldater. De fick ta mycket stryk så har jag känt mig många perioder.

När jag ville lära mig paddla kajak tex nöjde jag mig inte med mindre än att starta företaget Kajakboden Aquarius på Tyresö. Där hyrde jag ut havskajaker. Hade egen agentur för kajaker från USA, Kanada, Tyskland, Italien, Åland och Finland som såldes på Kajakboden tillsammans med alla tillbehör. Kajakturer med ledare arrangerades. Företaget växte väldigt snabbt.

Att alltid gå all in kan få sina konsekvenser. 

Orken tröt och energin fanns inte kvar. För att inte ha ett fullt så intensivt liv blev det flytt till Ängelholm och hästgård då hästintresset återuppväckts.

Återigen tog lusten efter mer över och det blev hästuppfödning under några år. Omständigheter gjorde att kroppen fullständigt gav upp och ingen energi, glädje eller ork fanns kvar.

Då började tanken på vad jag gjorde med min kropp och hur lite jag lyssnade på signalerna och vad jag egentligen ville i livet.

Många kurser avverkades för att lära mig vem jag var, hur jag kunde förändra genom att öka min medvetenhet om mina åsikter och företsällningar om hur livet ska vara.

Som alltid i mitt liv leder det ena till det andra och jag utbildade mig inom olika modaliteter och höll kurser och gav behandlingar.

Det i sin tur ledde mig till att organisera kurser med spännande lärare och föreläsare under några år.

Återigen får allt man gör konsekvenser. Vad hade jag lärt mig?

Otroligt mycket och fick massor av fina vänner i flera länder. Men använde jag mig utav lärdommarna? Inte alltid och återigen tappade jag lusten.

Då var jag väldigt nära att ge upp! Det ska du inte göra nu det finns en sutkläm i det här!

När livet var som hårdast kom som det ofta gjort förut information till mig.

Nu förstod jag att det inte handlade om att jag var lat, ovillig eller oförmögen att skapa det jag verkligen ville. Det var kroppen som inte hade förmågan att hänga med i det tempot som jag, min essence så hårt drev på och ville.

Här får du info om den biten.

Där fick livet en ordentlig skjuts framåt och de fantasiska upplevelser som det skapade är helt ortoligt.

Resor till platser jag aldrig drömt om att få komma till. Nytt liv med helt magiska vänner över hela världen.

Det skapade också utrymme för mig att slappna av ekonomiskt och verkigen ta tid för mig att hitta vad jag verkligen vill göra.

Måla! Skapa! 

För 23 år sedan lärde jag mig måla på siden Oh vilken känsla det var. Livet kom emellan så det fick ligga i träda ett antal år, men för tre år sedan när kroppen fungerade igen hittade jag mina sidenfärger och startade på nytt.

Som alltid i mitt liv när det är dags för utveckling och något nytt hittar jag nya material att skapa med. Så skedde för två år sedan när alcohol ink och yupo papper hittade fram till mig att skapa med.

Allt vi gör skapar en förändring.

Under hösten 2017 reste jag runt i USA och fick äntligen tillfälle att besöka Sedona i Arizona USA.

Dessa magiska gul/oranga berg och dramatiska natur är en stor inspiration för konstnärer med sin andliga energi. Besökte gallerier och fick nya kontakter och vänner där.

Då var det tid för nästa utvecklingssteg i mitt målande och nya impulser och material bara förmedlas till mig som genom magi.

 Nu är det genom att måla jag upplever och lever. 

 

Med vänlig hälsning

Lena Franzén