Lyxury Art Table

Ett helt otroligt lyxigt och vackert konstbord skapat på beställning. Grunden är en stor och tjock skiva björkfaner 150 cm i diameter. Designen är skapad i omgångar med epoxy/resin pigment och glitter. Ett flödande topplager av epoxy ger en glasliknande yta. Detta bord är en beställning och inte till salu. Mindre färdiga konstbord finns att köpa under fliken konst till salu. Du är varmt välkommen också att beställa ditt eget personliga bord. Skicka idé och offerförfrågan till lenafranzen@hotmail.com. På detta avancerade bordet ligger prislappen på 17.500:-

Det beställda konstbordet i epoxyresin tar form. Det här bordet är stort 150 cm i diameter. Du är välkommen att kontakta mig för att beställa ditt personliga bord till hemmet, företaget, restaurangen, baren eller var du vill ha ett unikt bord. Garderobsdörrar bänkskivor blir också helt fantastiska att ha konst o epoxyresin på. Endast fantasin sätter gränser.

Fantastiska garderobs dörrar till en tjej som verkligen älskar att sätta personlig prägel på sitt hem.

Välkommen

26. Mar, 2019
26. Mar, 2019

JA vilken kul idé!

En tjej som vågar o verkligen vill sätta sin personliga prägel på sitt hem beställde garderobsdörrar med epoxyresin yta. Väldigt vackert och väldigt personligt. Hon valde en svart grund med silver och guld mönster. Du kan välja din personliga färg för att förhöja och förgylla ditt hem. De här dörrarna väckte stor uppmärksamhet på sidor i USA där man verkligen gillar att sticka ut i sin homedesign. Där är det jättestort att väldigt populärt att beställa bänkskivor, dörrar, bord osv i epoxyresin. Du kan få en yta som ser ut som marmor, du kan ha en färgglad design, vad är det du älskar att omge dig med och titta på varje dag? Välkommen att höra av dig med din idé.

26. Mar, 2019

Konstbord

Just nu skapar jag ett konstbord på beställning. Så roligt och så utvecklande då vi skapar det tillsammans beställaren och jag. Hon är ibland med samtidigt som jag skapar, att ha sällskap i ateljén är jättekul och samtidigt ovant och lärorikt. Vi omvärderar våra idéer och får nya hela tiden så processen tar längre tid än jag är van vid. Nu är det endast slutfasen av själva designen kvar sedan ett klart lager med epoxyresin som jag kallar flow coat. Innan så behövs en ordentlig slipning sen så. Då ska verkligen epoxyn bara flöda över hela bordet och skapa en fantastisk klar och spegelblank yta. Det är med liten känsla av saknad redan när bordet ska lämna ateljén och flytta till sitt nya hem. Varje skapelse blir som en kär vän. Men det väntar en ny beställning lika spännande kanske ännu mer spännande. Den får du veta mer om snart. Tiden att skapa nya hemsidan har inte räckt till just nu ha tålamod snälla den kommer men kan inte lova riktigt när. Du är alltid välkommen att kontakta mig för beställning av bord, bänkskivor, garderobsdörrar eller vad du vill ha för något skapat. Vi ses ha det fint.

28. Jan, 2019

Hej och välkommen!

Jag är glad att du hittat till den här sidan Infinity By Lena. En ny hemsida är under uppbyggnad där du kommer att hitta ett bredare utbud av heminredning och ytterligare exempel på hur man kan förhöja hemmets och företagets inredning med de tekniker och material jag använder. Tills dess hoppas jag du tittar på några video för att se de bord som finns till salu. På nya hemsidan kommer det visas hur du kan förnya dörrar, bord och bänkskivor. Belysning och roliga heminredningsdetaljer. Så hoppas du tittar in här då då så du hittar till nya hemsidan. Information om den läggs in här vid lanseringen. Under tiden är du välkommen att höra av dig till mig om du vill göra beställning på ett personligt bord, ett bord du redan har eller ett nytt du vill ha målat enligt ditt önskemål.Skicka gärna mejl till lenafranzen@hotmail.com med frågor eller den idé du har.

Oändliga möjligheter till designad och personlig miljö hemma och på arbetsplatsen.

Konst behöver inte hänga på väggen!

Varför ska konst bara hänga på väggen har jag frågat mig. I mitt hem ett gammalt 1600-tals hus med lågt i tak och många dörrar, finns inte mycket väggar kvar 🙂

Möjligheterna är oändliga däremot om man vidgar sitt universum till vad som går att skapa konst av.

Har du ett bord du tröttnat på? Beställ en personlig och unik bordsksiva med ditt konstverk på.

Du kan ha en färdig idé eller låta mig skapa något spännande och energihöjande.

Ge ditt företag eller arbetsplast en personlig prägel eller överraskningseffekt med en resinmålad möbel eller kanske dörren är trist. Sätt färg med en resinmålning och gör ytan väldigt tålig.

Eller ett nytt stänkskydd över diskhon skulle förhöja din vardag.

Du har säkert ytterligare ideér som jag är jättetacksam om du delar med dig av.

Ha en underbar dag!

 

 

Creation of big piece of geod.

Art piece Omni hotel Dallas

Back home from Dallas Texas

Inspirational trip to Dallas Texas!

After a superintensive period of preparation for the exhibition in Båstad, it was wonderful to jump on the flight to Texas.

I always enjoy being in the United States. There is another culture in terms of art and decoration there.

All hotels have original art in all public spaces and each hotel room. At Omni Hotel in downtown Dallas there are 7000 original signed artwork and all for sale.

Also hotel Joule have a beautiful artwork collection.

I´m so happy to see they use the same material and technique as I do. It is much more common in the United States than here in Sweden.

A visit to the Perot museum can certainly be recommended. Their collection of minerals and crystals is absolutely amazing.

Art is stimulating your sences and makes you happy 🙂 So more art in public areas also in Sweden is a wish from me. 

 

 

Artikel i Vardagslyx 29 augusti 2018

The Queen Of Soul

The Queen Of Soul will show up at Artyfact Gallery in Båstad September the first.

Artyfact Gallery

Vernissage 

Aretha Frankling

 

Lena Franzén ställer ut sina färgstarka verk hos Artyfact Gallery 1/9-22/9. Lena skapar sin konst av pigment i en klarlack som ger målningarna en spegelblank yta. Ofta med inslag av glitter och stenar där flödande färger blandar sig och integrerar med varandra i en färgsprakande symfoni. Det ger konstverken ett spännande djup och upplevelsen av flera dimensioner. Favorit underlaget är metall och trä, där flera av målningarna även kan användas som bord. Hon kommer från en textil bakgrund, med bla handmålade sidentyger och har sin ateljé hemma i Ängelholm.
Vernissage är lördagen den 1/9 kl 11-15 och det bjuds på dryck och mingel med konstnären.
Välkomna!

Vernissage/Utställning Artyfact Galleri Båstad

Sommarens heta väder.

Not easy to work with resin in this heat 😛 have to mix smal smal amounts at a time. This "little" piece will take many mixtures. Follow me on instagram for the work in progress.
Infinity By Lena


#resingeod #resinart #konst #konstnär #artist #publicart

Utställning Artyfact Båstad

Den 1 september har jag vernissage på Artyfact Galleri i Båstad utställningen pågår till den 22 september. Så nu är det skapande av en ny kollektion som gäller i ateljen. Följ mig på Instagram där jag lägger ut vad som sker där.

Min kost finns nu också på Konst2 att se och köpa välkommen att besöka sidan.

Välkommen till Infinity By Lena & Lenas Event

6. Jul, 2018

Work in progress

Nu är det ljuvligt att åter vara tillbaka i ateljén och skapande bubblan bland alla mina underbara pigment och färger. Galleri Stallet öppnar jag så gärna upp om du hör av dig till mig. Däremot har jag inte fasta öppet tider under några veckor framöver. Skapande har också sin tid.Du är alltid välkommen att lämna ett meddelande på 073 211 45 12 när du vill ha en privat visning av utställningen The Number One Show. Det är så fantastiskt att leva med ateljé, galleri och bostad i ett. Följ Galleri Stallet och Infinity By Lena på facebook så ser du vad som skapas. Se under fliken Work in progress för att se vad jag arbetar just nu med för målningar.

21. Maj, 2018

Konstutställning 2-16 juni i Ängelholm

Målningar på Metall, Canvas, Trä och Glas där färgsprakande och gnistrande pigment blandas med tex. kristaller och stenar i en tredimensionell djuphet och frekvensmålningar i Ink samt Handmålad Siden av Lena Franzén på Galleri Stallet i Ängelholm på Västkusten i Skåne.

29. Maj, 2018

Vernissage på Galleri Stallet i Ängelholm 2 juni

Den 2 juni öppnar vi portarna till Galleri Stallet i Ängelholm!
The Number One Show Vernissage bjuder på energifylld konst av
Lena Franzén och invigningsbubbel mellan kl 12-16.00.
Adress: Errarps Byaväg 164, Ängelholm. Välkomna!

29. Jun, 2018

Loppis och konstutställning en uppskattad kombo!

På Galleri Stallet fortsätter vi den uppskattade kombinationen av konstutställning och loppis. Det finns möbler, kläder, hästartiklar, böcker och annat trevligt på loppisen.
Galleriet bjuder på färgsprakande konst till beskådande och försäljning. Stallet har som namnet säger varit stall sedan urminnes tider. Det har varit kor, grisar och senaste 25 åren har hästar haft sin hemvist där.
NU nyrenoverat till en häftig Gallerimiljö med bevarad stallmiljö och charm.
Galleri Stallet ligger lantligt ändå väldigt centralt i Ängelholm.
Gott om parkeringsplatser, lätt tillgängligt även med barnvagn och rullstol inga trappor.
Konsten är spännande och ovanlig med unika material och kombinationer av halvädelstenar, pärlor, pigment, glitter och fiber.
Se artikel om Lena Franzén, Infinity By Lena i Aftonbladets bilaga 25 juni samt ytterligare artiklar under press.
Öppet denna vecka fredag 29 juni 14.00-18.00 lördag 30 juni 11.00-15.00 söndag 1 juli 11.00-15.00.
Varmt välkomna på loppis och konstutställning i Ängelholm.

Vackra tillbehör

Mina målningar:

Senaste Nytt:

18. Maj, 2018

Mingel med andra konstnärer

Jättekul att få mingla med andra konstnärer prova rosevin och visa mitt senaste alster på Bättre Konst Åsögatan i Stockholm. Alla konstnärer visade sin konst och berättade om sina tekniker och medium. Alltid inspirerande och spännande.